Ekskursijas

Kurzemes vīna garšu buķete! Smilškalnu vīni Kuldīgā, Durbes veltes un smalkie "Mednieku" vīni Kalvenē. Kontrastam - Kazdangas ķiplociņš!


Sākums: 29.10.2023 7:40
Beigas: 29.10.2023 ~21:00
Dienu skaits: 1

 

 

 

 

 

Ekskursijas programmā:

7:40 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Ciemošanās "Smilskalnu" vīna darītavā. Baudot šajā vīna darītavā tapušos ogu vīnus, kas darināti, vadoties pēc 19.gadsimtā datētu recepšu ieteikumiem, izgaršosim krāšņu Kurzemes vasaras buķeti ar sulīgu un izteiksmīgu ogu aromātu. Tas ļaus secināt, ka vīna oga var būt ne tikai vīnoga!

(Viesošanās ražotnē un 7 veidu vīna degustācija ar uzkodām un Smilškalnu rausi - 7 EUR)

 

Vieglas pusdienas bistro tipa kafejnīcā Kuldīgā.

 

īst latvieš uzēd ķiplok un dzīvo bez bēd... - tā saka saimniecības "Kazdangas ķiploks" saimnieki un no šī aromātiskā garšauga uztaisa visu - no garšvielas līdz simpātiskai dāvanu buķetei! Bez tam, šeit ņipro ķiploku iespējams iegādāties pašapkalpošanās veikaliņā, kur pieejams viss saimniecībā ražotais - ķiploku virtenes, atsevišķas galvas, ķiploku pulveri, sāli, kaltētu ķiploku čipsus un citus labumus! Šajā reizē pašapkalpošanās veikaliņā tiksimies arī ar saimniekiem - ar stāstu viss ir smeķīgāks!

 

Kazdangas pils un parks - pils celta laikā no 1800.gada līdz 1804.gadam klasicisma stilā pēc arhitekta Johana Georga Ādama Berlica projekta. Tā piederējusi ļoti bagātiem un politiski ietekmīgiem Kurzemes baroniem Manteifeļiem. 1905.gada revolūcijā pils tika nodedzināta, bet pēc diviem gadiem to atjaunoja. Pirmā pasaules kara gados pils atkal tika izpostīta. To atjaunoja un pārbūvēja. 1930. gadā pilī tika izvietots Kazdangas Lauksaimniecības tehnikums.

Kazdangas pils joprojām tiek uzskatīta par vienu no krāšņākajiem klasicisma stila paraugiem Kurzemē. Tās projektā un plānojumā ir saskatāmas daudzas līdzības ar Mežotnes pili.

(Muižas apskate no ārpuses)

 

Viesosimies ražotnē Durbes veltes, kur top augļu, ogu un dārzeņu konservi, kā arī mājas vīni. Vienīgās papildvielas, kas dabiskajām izejvielām tiek pievienotas, ir cukurs, citronskābe, etiķis un dažiem ievārījumiem pektīns. Produkcija tiek gatavota no Durbes novadā audzētiem augļiem un dārzeņiem. Bez koservu ražošanas Durbes veltēs top arī dažādu veidu mājas vīni, no kuriem vairākus nodegustēsim! Iespēja iegādāties augļu, ogu un dārzeņu konservus, kā arī saimniecībā ražotos vīnus.

(Viesošanās ražotnē un 6 vīnu degustācija ar uzkodām – 5 EUR personai)

 

Dienas noslēgums "Mednieku" sētā, kur top aromātiski vīnogu un ābolu dzirkstošie vīni. Mājas to saimnieki mantojuši no senčiem, rūpīgi atjaunojuši un iekārtojuši, pievēršot īpašu uzmanību vissīkākajām detaļām. Ap māju plešas vairākās paaudzēs kopts un lolots ābeļdārzs, kas arī iedvesmojis vīna darīšanai. Tāpat iestādīti arī ap 700 vīnkoku, uz kuru nolasīšanu, kā saimnieks Martins smej, jau varētu tirgot biļetes. Saimniecībā gatavošanai priekšroka tiek dota sausajiem un rozē tipa vīniem. Iepazīsim saimniecību - ābeļu un vīnogu dārzus, nobaudīsim šeit gatavotos vīnus, kā arī vieglas vakariņas - kādu īpašu zupu un gaisīgu desertu! 

(Viesošanās saimniecībā, 4 veidu vīnu degustācija, vieglas vakariņas - 10 EUR)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Brauciena cena: 39 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ieejas maksas, degustāciju un ēšanas izmaksas, citi personīgie izdevumi

 

Papildus informācija un pieteikšanās - info@jaunirakursi.lv vai 29257464


Pievienotie attēli